Nátierka syrová labužnícka

Suroviny:

syr tavený, syr Niva, syr tvrdý, maslo, mlieko, soľ, cibuľa

Postup:

Maslo vymiešame s mäkkým syrom a mliekom. Pridáme očistenú na jemno posekanú cibuľu, nastrúhaný plesňový syr, nastrúhaný tvrdý syr a vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.

 

Nátierka vlašská

Maslo vymiešame s horčicou, pridáme očistenú, na jemno pokrájanú cibuľu,  na drobné rezance pokrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou.

Nátierka cícerová

Cícer preberieme, namočíme a uvaríme do mäkka. Uvarený prepasírujeme alebo rozmixujeme. Maslo vymiešame s jogurtom, očistenou, na jemno pokrájanou cibuľou, pridáme  cícer  a dochutíme soľou. Dobre vyšľaháme.

Nátierka  sójová

Sóju preberieme, umyjeme a uvaríme. Uvarenú rozmixujeme a pridáme do vyšľahaného masla s mliekom. Dochutíme horčicou, soľou a očisteným, prelisovaným cesnakom. 

Nátierka vajíčková s kečupom

Maslo vyšľaháme s kečupom, pridáme postrúhané žĺtka z vajec uvarených na tvrdo. Dochutíme soľou a prešľaháme. Bielka z uvarených vajec na jemno  posekáme a posypeme nimi natretý chlieb.

Nátierka tvarohová s jahodami

Suroviny:

tvaroh mäkký, maslo, jahodový kompót, práškový cukor

Postup:

Maslo vyšľaháme s prelisovaným tvarohom, pridáme jahodový kompót bez nálevu. Dochutíme práškovým cukrom a dobre vyšľaháme. 

Nátierka z reďkovky a syra 

Suroviny:

syr tavený, maslo, reďkovka, soľ, mlieko

Postup:

Maslo vyšľaháme so taveným syrom a mliekom. Pridáme očistenú nastrúhanú reďkovku, osolíme a vyšľaháme.

Nátierka kečupová s vajcom  

Suroviny:

maslo čerstvé, kečup detský, vajcia, soľ

Postup:

Vajcia uvaríme na tvrdo, žĺtky vylupneme, rozmiešame s maslom, pridáme kečup a podľa chuti osolíme. Natierame na chlieb a povrch posypeme postrúhanými bielkami.

 

 

Nátierka lečová

Suroviny:

maslo čerstvé, olej, vajcia, lečo, cibuľa, soľ

Postup:

Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme lečo, necháme prejsť varom, pridáme rozšľahané vajcia a miešame do zhustnutia. Lečo necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom.

 

 

Nátierka drožďová

Suroviny:

maslo čerstvé, vajcia, cibuľa, droždie čerstvé, soľ, olej

Postup:

Na oleji speníme očistenú na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Maslo vymiešame, pridáme opražené droždie, postrúhané vajcia , osolíme a vyšľaháme. Natierame na chlieb, zdobíme zeleninou.  

 

 

Nátierka karfiolová

Suroviny:

karfiol, maslo, soľ, mlieko

Postup:

Karfiol očistíme, umyjeme a vložíme uvariť do slanej vody. Po uvarení necháme vychladnúť. Rozmixujeme . Maslo vymiešame, pridáme rozmixovaný karfiol, dochutíme soľou, zriedime mliekom a dobre vyšľaháme.

 

 

Nátierka avokádová 

Postup:

Maslo vyšľaháme, pridáme prelisovaný mäkký tvaroh, očistené na jemno postrúhané avokádo, očistenú na jemno postrúhanú cibuľu a kečup. Dochutíme soľou a vyšľaháme. 

Nátierka syrová s cesnakom 

Postup:

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme mäkký syr, mlieko, očistený prelisovaný cesnak a dobre vyšľaháme. Dochutíme soľou.  

 

Nátierka viedenská

Postup:

Tvaroh prelisujeme, vyšľaháme s maslom a mliekom. Pridáme na jemno nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a na jemno pokrájanú očistenú cibuľu. Dobre vyšľaháme a dochutíme soľou.

Nátierka zo syra tofu s maslom

Postup:

Cibuľu očistíme, nakrájame na jemno a speníme na 1/3 masla. Pridáme postrúhaný syr tofu, dochutíme soľou,podusíme. Necháme vychladnúť. Zvyšné 2/3 masla vymiešame, pridáme vychladnutú zmes a dobre vyšľaháme do peny.

Nátierka liptovská

Postup:

Maslo vymiešame s mliekom, pridáme bryndzu, na jemno pokrájanú očistenú cibuľu. Dochutíme podľa potreby soľou a pažítkou. Dobre vyšľaháme. 

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.