Archív článkov

Hydinové mäso

15.11.2012 08:20
Najľahšie stráviteľné sú bielkoviny v hydinovom, králičom a rybacom mäse. Najmä kuracie a morčacie mäso je dobre stráviteľné a je doporučené aj pre deti, seniorov a šetriace diéty. Hydinové mäso má výhodnejší pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín. Človek potrebuje vo svojej strave...
>>

Projekty

18.09.2012 11:15
Aj v novom školskom roku 2012/2013 je naša jedáleň zapojená do dvoch projektov a to: 1. Zdravá mliečna výživa 2. Škola plná zdravia. Podrobnejšie informácie o obidvoch projektoch nájdete v sekcii Projekty.
>>

Potravinová pyramída

11.09.2012 10:55
Systém potravinovej pyramídy rozdeľuje jednotlivé zložky potravy do samostatných skupín podľa ich vlastností, rôznosti obsahu živín a tým pádom aj do určitej frekvencie v akej tieto potraviny konzumovať. Jej hlavné heslo však znie: Všetko, ale v správnej miere. Podľa čoho je určená? Cicavce i...
>>

Hydinové mäso

11.09.2012 10:50
Najľahšie stráviteľné sú bielkoviny v hydinovom, králičom a rybacom mäse. Najmä kuracie a morčacie mäso je dobre stráviteľné a je doporučené aj pre deti, seniorov a šetriace diéty. Hydinové mäso má výhodnejší pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín. Človek potrebuje vo svojej strave...
>>

Vitamíny v našom živote

14.06.2012 08:36
Vitamíny sú esenciálne látky, ktoré spolu s bielkovinami, tukmi a sacharidmi patria k základným zložkám ľudskej stravy ... V ľudskom organizme majú funkciu katalyzátorov biochemických reakcií, teda hrajú významnú úlohu pri procesoch vstrebávania a výmeny látok medzi vonkajším prostredím a živým...
>>

Vápnik vo výžive detí

12.04.2012 10:30
  Vápnik patrí medzi najvýznamnejšie minerálne látky, ktoré sú pre všetky živé organizmy veľmi dôležité. Z kvantitatívneho hľadiska je práve vápnik hlavnou minerálnou zložkou v tele. Výživa je jedným z najdôležitejších faktorov vonkajšieho prostredia, ktorý ovplyvňuje telesný rast...
>>

Svetový deň vody - 22.marec

08.03.2012 11:40
Svetový deň vody Voda. Život aj živel. Berieme ju častokrát ako samozrejmosť. Neuvedomujeme si jej význam a potrebu v hektike každodenných starostí. Možno sa práve teraz cítite unavení, malátni, nevýkonní, neviete sa poriadne koncentrovať na prácu a bolí Vás žalúdok. Hovoríte si, že by ste...
>>

Obilniny a ich význam pre ľudskú výživu

16.03.2011 08:22
Čo sú to obilniny Obilniny sú jednou z najstarších plodín pestovaných pre ľudskú obživu. Už v staroveku patrili medzi významné zložky stravy. V dnešnej dobe sa pestuje viac druhov obilnín, sú totiž pomerne nenáročné a poskytujú vysoký výnos. Ich hlavnými druhmi sú predovšetkým chlebové obilniny...
>>

Pripravujeme

21.12.2010 16:12
V najbližšej dobe pripravujeme pre našich stravníkov týždeň medzinárodnej kuchyne. V tomto období sa budú podávať jedlá, ktoré pochádzajú z kuchýň blízkych aj ďalekých národov. Veríme, že pripravované jedlá Vám budú chutiť.
>>

Zeleninový deň

23.10.2010 11:51
V spolupráci so ZŠ Poruba sa dňa 26.10.2010 uskutoční v ZŠ Poruba tzv. zeleninový deň. V tento deň dostanú žiaci na desiatu zvýšené množstvo čerstvej zeleniny. Zelenina je dôležitým doplnkom ľudskej výživy. Má vysokú biologickú hodnotu. Obsahuje minerálne látky, vitamíny, bielkoviny, tuky, cukry,...
>>

Záznamy: 11 - 20 zo 25

<< 1 | 2 | 3 >>

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.