Novinky

Vláknina

22.04.2013 07:39
Vláknina je jednou zo zložiek nášho jedálneho lístka, ktorá pozitívne pôsobí na náš zdravotný stav. Je dokázané, že tie skupiny populácie, v ktorých jedálnom lístku je veľa vlákniny, trpia civilizačnými chorobami ďaleko menej ako tí, v ktorých jedálnom lístku je vlákniny málo. Jedná sa hlavne o...
>>

Mlieko

07.03.2013 07:53
Z času na čas sa objavuje tvrdenie, že kravské mlieko zahlieňuje ľudský organizmus. Podobne, ako je materské mlieko človeka určené len bábätkám, malo by aj kravské mlieko byť exkluzívnou potravou teliatok. Bohužiaľ, alebo skôr našťastie, neexistujú ani najmenšie vedecké dôkazy, ktoré by tomuto...
>>

Ovocie a zelenina

22.01.2013 13:11
Žijeme v 21. storočí, kde sa v dôsledku vedecko-technického rozvoja náš spôsob života stal omnoho pohodlnejším a obezitou začali trpieť už aj deti v predškolskom veku. Táto alarmujúca situácia nás núti zamýšľať sa nad správnymi stravovacími návykmi našich detí. Kde sú príčiny? Hlavné nedostatky...
>>

Hydinové mäso

15.11.2012 08:20
Najľahšie stráviteľné sú bielkoviny v hydinovom, králičom a rybacom mäse. Najmä kuracie a morčacie mäso je dobre stráviteľné a je doporučené aj pre deti, seniorov a šetriace diéty. Hydinové mäso má výhodnejší pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín. Človek potrebuje vo svojej strave...
>>

Projekty

18.09.2012 11:15
Aj v novom školskom roku 2012/2013 je naša jedáleň zapojená do dvoch projektov a to: 1. Zdravá mliečna výživa 2. Škola plná zdravia. Podrobnejšie informácie o obidvoch projektoch nájdete v sekcii Projekty.
>>

Potravinová pyramída

11.09.2012 10:55
Systém potravinovej pyramídy rozdeľuje jednotlivé zložky potravy do samostatných skupín podľa ich vlastností, rôznosti obsahu živín a tým pádom aj do určitej frekvencie v akej tieto potraviny konzumovať. Jej hlavné heslo však znie: Všetko, ale v správnej miere. Podľa čoho je určená? Cicavce i...
>>

Hydinové mäso

11.09.2012 10:50
Najľahšie stráviteľné sú bielkoviny v hydinovom, králičom a rybacom mäse. Najmä kuracie a morčacie mäso je dobre stráviteľné a je doporučené aj pre deti, seniorov a šetriace diéty. Hydinové mäso má výhodnejší pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín. Človek potrebuje vo svojej strave...
>>
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Anketa

Páčia sa Vám naše stránky?

áno (1 657) 65%

nie (897) 35%

Celkový počet hlasov: 2554

TOPlist

Vitajte na našom webe

 

 

Vítame Vás na webovej stránke Školskej jedálne pri MŠ v Porube. Našim zámerom je aj týmto spôsobom informovať rodičov, žiakov ako aj širokú verejnosť o dianí a novinkách, s ktorými sa stretávame. Ponúkame Vám možnosť bližšie spoznať problematiku školského stravovania , prípadne svojimi podnetmi prispieť k riešeniu  problémov

 

 

Meniny na web

Odhlasovanie zo stravy

Pozor zmena !!!!!!

platná od 01.09.2019

- odhlásiť, resp. prihlásiť na stravu je možné 1 deň vopred, najneskôr do 11:00 hod.

- v pondelok (po víkende) sa strava odhlasuje najneskôr do 07:15 hod.
Odhlásenie: telefonicky: 046/5482171 alebo mailom sjporuba@gmail.com

Neodhlásený obed je možné odobrať do obedára len v prvý deň neprítomnosti dieťaťa v školskom zariadení, v čase od 11.00 hod. do 13.00 hod. Ďalšie dni musí byť stravník odhlásený.

Za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje!!!

 

 

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.