Archív článkov
V tejto rubrike nie sú žiadne články.
Harmogram výdaja stravy
8,30 - 9,00 MŠ desiata
11,00- 11,25 obed cudzím stravníkom
11,30 - 12,00 MŠ obed
14,45 - 15,00 MŠ olovrant
Nové normy od 01.09.2021
Od 01.09.2021 sú v platnosti nové normy a staré strácajú platnosť.
Aktuálne platná revízia MSN zachováva prvky tradičnej slovenskej kuchyne a zároveň eliminuje potravinové komodity s obsahom prídavných látok a potraviny s vysokou energetickou hodnotou.
Cieľ revízie MSN 2021:
∙zabezpečiť stravníkom energeticky a nutrične vyvážené pokrmy a nápoje predovšetkým bez pridaného cukru,
∙obmedziť prípravu pokrmov s obsahom mäkkých mäsových výrobkov, výrobkov z údených mias a pokrmov pripravovaných technologickým postupom vyprážania,
∙používať aj celozrnné výrobky a pečivo z celozrnnej múky,
∙zvýšiť používané množstvo kvalitnej, čerstvej, sezónnej zeleniny a ovocia od regionálnych výrobcov a pestovateľov.